Pagina's

dinsdag 4 oktober 2011

Weekendje Frankrijk

In het beste nazomerweer sinds jaren trok ik samen met Dirk een heel eind Frankrijk in om een heel oud Citroën AZU-tje te gaan bekijken en ophalen. Resultaat van uitgebreid speurwerk (oa tijdens een halve maand gedwongen rust) en natuurlijk mogelijk gemaakt dankzij de verkoop van een ander rollend ding. De Erresize (ofte Renault R6) vond namelijk een andere eigenaar.

Het was een zalige rit met lange babbels, genieten van prachtige landschappen onder een helblauwe hemel van hier tot ginder. Ginder was dan in Hostun ter hoogte van Valence in de Drome. Zeer mooie streek langsheen de Voor-Alpen. Ondertussen staat de 2cv AZU te wachten op de technische keuring en dan kan ze de weg op.
De drie musketiers zijn compleet: de mooie Dyane, de sportieve Manx en de utilitaire AZU. Drie exemplaren met de beroemde dubbele chevronnekes. Drie keer Citroën!

PS: La Dyane deed datzelfde weekend dienst als 'trouwvervoer' voor de ouders van bruid of bruidegom. Met het dak open onder diezelfde stralende zon. En dat allemaal na een lange verzopen zomer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten